Adressen

Hoofdvestiging en postadres Houkesloot Toelevering B.V.

Tingietersstraat 8
8601 WJ Sneek

Tel: 0515 - 23 80 20
E: toelevering@houkesloot.nl

Bezoekadres en postadres Timmerfabriek Houkesloot B.V.

Tingietersstraat 8
8601 WJ Sneek

Tel: 0515 - 23 80 20
E: toelevering@houkesloot.nl

Bezoekadres en postadres Houkesloot Prefab B.V.

Newtonweg 2
8912 BD Leeuwarden

Tel: 0515 - 23 80 20
E: toelevering@houkesloot.nl

Downloads & Contact

Levertijden houten kozijnen korter

De bouw is booming, dat lezen we niet alleen maar merken het ook aan de toename van orders. De vraag naar onze producten, zoals houten kozijnen, wordt steeds groter, de planningen van onze klanten steeds grilliger. Dat laatste komt voornamelijk door de grillige levertijden van materialen en het tekort aan mankracht. Houkesloot heeft de levertijd wel perfect onder controle. Geert Hoekstra, commercieel manager van Houkesloot, vertelt hoe ze dat doen.

Levertijden korter door innovatie en ontwikkeling


Houkesloot heeft de afgelopen jaren gebruikt om verder te innoveren. “Wij hebben geïnvesteerd in BIM-opleidingen voor onze werkvoorbereiders en calculatoren. De productie wordt nu direct aangestuurd vanuit onze werkvoorbereiding waardoor we opdrachten adequaat productieklaar kunnen maken. LEAN werken en QRM (Quick Response Manufacturing) hebben wij geheel geïntegreerd in onze manier van werken”, vertelt Hoekstra. Het resultaat van de inspanningen is goed merkbaar. Hoekstra: “We hoeven geen brandjes meer te blussen, kunnen sneller leveren en maken ook nog eens minder foutjes. Door een kortere doorlooptijd kunnen we meerdere klanten tegelijk bedienen. Een tevreden klant en fijnere manier van werken, daar worden we allemaal blij van.”

Door korte levertijden gelijktijdig meer klanten bedienen


Door het aanpassen van de productie van houten kozijnen en grote orders altijd op te delen in handzame deelorders, kan Houkesloot meer klanten tegelijk bedienen. Communicatie is ook hierbij essentieel, volgens Hoekstra: “Wij hebben doorlopend overleg met de opdrachtgever over de planning en kunnen zelfs tijdens ons productieproces wijzigen in volgorde. Wij werken veel met vaste ketenpartners, dat maakt de communicatie over levertijden van materialen makkelijker. Hierdoor hebben we de levertijden van de materialen die wij in onze kozijnen verwerken, beter in de hand. Zowel wij als onze vaste leveranciers kunnen snel schakelen, zodat we in kleinere charges in kunnen kopen en beter in kunnen spelen op de vraag.”

In één keer goed


Houkesloot doet het in één keer goed. Dat vraagt ook wat van de opdrachtgevers. “Om een perfect houten kozijn af te kunnen leveren hebben we altijd correcte gegevens van onze opdrachtgevers nodig. Hoe eerder we die krijgen, des te sneller wij onze werkvoorbereiding kunnen starten en produceren. Natuurlijk geldt dat het voor ons erg fijn is als we vroegtijdig bij een project betrokken worden. Dan kunnen we namelijk vroegtijdig materiaal inkopen en ruimte in onze fabriek reserveren. BIM zorgt ervoor dat eventuele fouten al in het voortraject gesignaleerd worden. Zo worden foutjes tijdens de productie voorkomen en faalkosten gereduceerd.”

Wilt u meer weten over de manier waarop Houkesloot het werkproces heeft ingericht, of met ons bespreken hoe wij de samenwerking verder kunnen verbeteren? Kom dan gerust langs voor een kijkje in de fabriek waar wij houten kozijnen maken! Wij nemen u mee door het hele proces en kunnen samen kijken waar onze samenwerking geoptimaliseerd kan worden. Daar worden we allemaal beter van.


Contact: Geert Hoekstra, commercieel manager. T. 06-46733684